voda

13 Ruj

Voda je izvor života (ne samo u reklami) pa počnimo s vodom. Počeli smo popisivanjem računa za vodu i analizom svih aspekata trošenja vode na razini Grupe. Trošenje vode iz slavine u wc-ima i kuhinji pratit ćemo kroz 6 mjeseci te testirati mogućnosti dodatnih dugoročnih ušteda ugradnjom novih perlatora ili slavina, no s obzirom na ostale promjene koje uvodimo u narednim mjesecima za sada ne očekujemo velike uštede vode iz slavine već smo se fokusirali na promjene koje već nam u kratkom roku mogu donijeti značajne uštede vode, ali zapravo značajno utječu i na potrošnju drugih resursa.

Dakle, mijenjamo aparate za vodu, uklanjamo električni grijač vode i plastične čaše iz upotrebe i, za sastanke, flaširanu vodu mijenjamo vrčevima za vodu umjesto.
Nove aparate za vodu uvodimo zbog:

• financijske uštede – procjena je da bi mogli uštediti i do 50% na troškovima za aparate i galone, a precizan izračun prikazat ćemo vam nakon 3 mjeseca, kada uračunamo promjene u potrošnji vode iz slavine
• pozitivnog ekološkog učinka – nema potrebe za PVC ambalažom, a tako ni za transportom galona s vodom čime se smanjuje emisiju CO2. Aparat koristi 3M filtere koji se 100% recikliraju.
• praktičnosti – novi aparati ne trebaju galone za vodu, koji zauzimaju prostor te ih je potrebno naručivati i mijenjati, već koriste vodu iz slavine koju filtriraju

Novi Aqua natura POU aparati spajaju se na vodovod i crpe vodu koju u kontinuitetu filtriraju 3M karbonskim filterima te je po želji korisnika griju, odnosno hlade. Naručujemo 4 nova aparata: 1 za OMD, 1 za BBDO kuhinju i 1 za Proximity produkciju. Aparat kod BBDO recepcije više nećemo koristiti – hodanje po stepenicama do kuhinje je dobra kardio vježba, treba nekad napraviti pauzu za šetnju.

aparat za vodu1

aparat za vodu2

aparat za vodu3

No comments yet

Leave a Reply