O nama

Ne morate se vezati, ali znajte da polijećemo!

Svi se slažu, “zeleno” poslovanje smanjuje količine otpada, troškove energije, vode i financijske troškove, poboljšava kvalitetu života i provodi načela održivog razvoja. Zaključili smo da zajedno želimo i možemo pokrenuti stvari, stvoriti ugodnije radno okruženje, “preokrenuti se” i potaknuti niz pozitivnih promjena. Nastao je P(re)OKRET, projekt utemeljen na internim “zelenim” inicijativama i doprinosima svakog od nas.

Kako bi P(re)OKRET bio ugodno, korisno i uspješno iskustvo, odlučili smo ga provesti u fazama kroz niz inicijativa. U prvoj fazi ćemo se pozabaviti smanjenjem potrošnje papira, razvrstavanjem otpada, uštedom vode i energije, racionalizacijom sustava nabave i razradom komunikacijskog plana. Prvu fazu komunicirat ćemo isključivo interno, kroz blog čiji prvi post upravo čitate.

U drugoj fazi pokušat ćemo otići korak dalje. Tu će nam svakako najveći izazov predstavljati poboljšanje kvalitete ishrane te početak suradnje s nevladinim organizacijama. U drugoj fazi planiramo početi objavljivati postignute rezultate te predstaviti projekt klijentima I javnosti.

U trećoj fazi planiramo formirati ekspertni interagencijski green tim koji bi bio sposoban baviti se projektima ekološkog marketinga i održivog razvoja te uspostaviti prisnije odnose s nadležnim institucijama. Uz to, na popisu inicijativa u ovoj fazi su i urbani povrtnjak na krovu zgrade, poticanje bicikliranja, apliciranje za certifikate, predlaganje nove, “zelene” kategorije za Ideju X…ukratko, planiramo živjeti P(re)OKRET!

Četvrta, peta i svaka daljnja faza ovisit će o doprinosima svakog od nas. U svakom slučaju, vjerujemo da će P(re)OKRET, jednog dana, uistinu doprinijeti razvoju održivog života i poboljšati kvalitetu života svih zaposlenika BBDO grupe.

Iako se ta formalnost obično obavlja na početku, mi smo predstavljanje ostavili za kraj. Tim koji preokreće stvari čine Koraljka Jankulovski (Proximity), Dinko Brčić (BBDO), Ana Kasić (BBDO), Marin Ilej (DIALOG/PLEON), Ana Lozica (Proximity) i naše ambasadorice na prvom katu: Kristina Pavlović (OMD) i Tatjana Jonjić (OMD).

P(re)OKRET je zamišljen tako da se svi, prije ili kasnije uključite, stoga čekamo prijedloge, pitanja, kritike i savjete!

 

No comments yet

Leave a Reply